Our Blog

The Camden Coach House Blog

Best Townhouse/Rowhome Community: Less than 1,500 Square Feet
We are proud finalists in the 2014 Greater Vancouver Home Builders’ Association (GVHBA) Ovation Awards category for Best Townhouse/Rowhome Community!

The Camden Story
Our work on “The Camden” townhome residences was recognized for its excellence in design and construction. Nominated along with some of Greater Vancouver’s top builders and designers, we are honoured to receive the nomination for these homes, which are located in the heart of Vancouver’s bourgeoning Mount Pleasant neighbourhood on West 13th.

Now in its fifth year, the Ovation Awards honour the best home building projects and companies in Metro Vancouver. They distinguish “influential and trend-setting” firms, and continue to pursue design and construction brilliance in every way. We are delighted to be included in their roster of talented businesses.

The Camden Coach House Interior

The Camden: Modern Living, Timeless Design
From the get-go, our work on The Camden focused on creating elegant living spaces that felt modern and charming at the same time. Nestled in Vancouver’s trendy Mount Pleasant neighbourhood, the four townhomes were built with a focus on fine details, such as: crown molding, 18-foot vaulted ceilings, quartz countertop finishes, French door patios, open-concept living rooms, and premium wood flooring.

The Camden Lane House Interior

The Neighbourhood
We took inspiration from our traditional roots (which date back over four generations) to give the exterior of the homes a classic heritage look with a modern twist. When finished, each residence naturally fit in with its quiet, tree-lined surroundings on West 13th, but also evoked the urban-hip appeal nearby areas like Main Street, the Cambie corridor, Mount Pleasant Park and more.

The Camden Street House Interior

The Style
Each separate home was given a name to reflect its uniqueness and flair. Aptly named The Street House, The Lane House, The Garden House and the Coach House, the four residences catered to couples or families seeking modern, open-concept spaces that were distinctive in their own way.

The Features
The homes boasted beautifully finished large wood patios or decks — the perfect setting for summer barbeques and outdoor entertaining. Likewise the kitchens were tailored made for the food and cooking enthusiast, each featuring state-of-the-art, stainless steel appliances, hardwood floors, and sleek, quartz top counter spaces.

The Camden Garden House Interior

The Space
Space was a major highlight in each of the Camden homes. All four residences featured 2 bedrooms, dining areas, multiple bathrooms and large open-concept layouts that filtered natural light throughout every area of the homes. A tasteful minimalism ensured an atmosphere that was relaxing, yet bright and stylish.

A setting fit for those seeking to experience home living in one of Vancouver’s most popular neighbourhoods, The Camden truly showcases the best of Nordic Projects work, and we are thrilled that it has been recognized by the GVHBA.

To learn more about The Camden, click here.

 

 

 

CHBA BC Georgie Award® 2013 Finalist – Best Residential Renovation $100,000 – $299,999

The Dawn Drive Residence

The Dawn Drive Residence

Nordic Projects are proud finalists in the 2013 Georgie Awards category for Best Residential Renovation $100, 000 – $299, 999. Our makeover of the Dawn Drive Residence in Delta, BC, received praise for its cost-effective turnaround of the 2,300 square-foot home. As a proud member of the Canadian Home Builder’s Association of British Columbia (CHBA BC), our nomination and finalist designation by the prestigious association gives us great satisfaction in our work. Well known for highlighting companies that represent CHBA’s high standards, the Georgie’s are a true stamp of quality and craftsmanship by the best builders in the industry. We are pleased to be on their roster of talented companies.

The Dawn Drive Story
With outdated pink walls, rough carpet and a worn-out, dark interior, the Dawn Drive residence was in need of a major facelift. The homeowners sought a new, modern living space that delivered more space and style, all within an economical budget. After a thorough analysis of the couple’s needs, we began our renovation which transformed the old-fashioned, cramped residence into a beautiful, bright, open-concept home, complete with new floors, appliances, colours and fixtures. The outcome was one of modern elegance with a cozy touch.

Dawn Drive Before

The Dawn Drive residence before our renovation.

The Goal
Areas such as the kitchen, bathroom, living room, dining room, foyer and bedrooms underwent detailed redesigning processes. The goal was to enhance the home’s natural light, to create more space, and to make the living areas comfortable, stylish and functional for a growing family.

DSC_2386

The Bathroom
In the bathroom, new marble floors ensured an elegant, sleek surface impervious to damage by water. Additionally, a new bathtub, toilet, sink, and shower along with new cabinets and tiling completely opened up the space, making it both aesthetically appealing, and eco-friendly. The once cramped room now was an airy, serene refuge that the home owners could enjoy and relax in. The light white, opaque and grey colour scheme offered a timeless look and made the most of its space and light.

DSC_2359

The Kitchen
In the kitchen, light colours and space-saving features created a functional cooking area for a family. Gone was the old, damaged tile flooring, and in was the oak hardwood. Likewise, sleek, modern cabinets, appliances and granite countertops made the most of the space and light. In the end, the kitchen was virtually unrecognizable from its former confined state.

DSC_2377

The Living Room
The unification of the living room to the kitchen completely changed the feel of the residence. By using the same flooring and materials for both areas, the two spaces turned into a single modern, open-concept layout. Additionally, the living room’s new glass doors, fireplace and cabinets, elongated the appearance of the walls, leaving more room for stand-out furnishings. The environment transformed from a crowded, heavy TV room, into a refined and relaxed living room ideal for everything from entertaining to unwinding.

DSC_2373

The End Result
The home’s new style extended to the dining areas, foyer and bedrooms as well. New oak hard wood floors, simple colours and elegant furnishings, accessories and finishings brought unity and beauty to the residence. The end result was a comfortable and timeless living space perfect for a growing family.

DSC_2363

To see more of our residential projects, click here.